Renginiai

Nepatogus kinas. Filmas „Selfis“.

KADA? 2019-10-19 19:00 KUR? Kauno kultūros centras (Kęstučio g. 1)

Spalio 19 d. (šeštadienis) 19 val.
Kauno kultūros centras.

Nepatogus kinas. Filmas „Selfis“.
2019 m. Prancūzija, Italija (76 min.).

Nukreipę telefonų kameras į save, du neapoliečiai paaugliai pasakoja apie rajoną, kuriame gyvena. Režisierių čia atvykti paskatino žiniose nuskambėjęs įvykis, kai policininkas nušovė šešiolikmetį, supainiojęs jį su ieškomu nusikaltėliu. Alessandro ir Pietro puikiai supranta, kad Kamora garsėjančiame mieste ir dar ne pačiame geriausiame jo rajone tas pats būtų galėję nutikti ir jiems. Jų telefonai nefilmuoja mafijos vadeivų ar rimtų nusikaltėlių – jie fiksuoja eilinius žmones ir tai, kaip toksiška mačizmo kultūra jau tapo viso miesto mąstymo dalimi, pūdančia net vaikišką pasaulio supratimą.

Festivaliai:
Luxembourg City Film Festival – Documentary Award
Golden Globes Italy – Best Documentary Nomination

Kalba: Italų
Subtitrai: Lietuvių, anglų

Režisierius: Agostino Ferrente
Montažas: Letizia Caudullo, Chiara Russo
Prodiuseriai / -ės: Marc Berdugo, Barbara Conforti

AGOSTINO FERRENTE
Filmografija:
2019 – Selfis (Selfie)
2013 – Gražus dalykas (La cose belle)
2006 – Vittorio aikštės orkestras (L’orchestra di Piazza Vittorio)
2000 – Interviu su mano motina (Intervista a mia madre)
1999 – Filmas apie Mario (Il film di Mario)

Bilietai.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-17, Spausdinti Spausdinti