ekskursijos vilniuje

Ką verta aplankyti Vilniuje ekskursiju metu?

Vilnius pats didžiausias Miestas Lietuvoje, kitaip dar vadinamas sostine.  Čia gyvena daugiausiai žmonių, įsikūrusios tarptautinės kompanijos, gyvena dalis užsieniečių. Čia visuomet rasite kur praleisti laisvalaikį, yra didžiulis senamiestis, daugybė klubų bei barų, o ir  renginių bei pramogų netrūksta, populiarios ekskursijos Vilniuje aplankant kultūrinę miesto pusę, kuri įdomi tiek žmonėms atvykusiems iš kitų miestų, tiek patiems Vilniečiams. Mūsų nuomone privalu žinoti istorinį gyvenimą apie miestą, kuriame gyvenate, kad ir kur jis būtų.

ekskursijos vilniuje
Vilniaus senamiesčio nuotrauka. Autorius TripAdvisor portalas

Daugiausiai dėmesio sulaukia – Senamiestis

Senamiestis yra įspūdingo dydžio, jo aplankyti atvažiuoja ne tik lietuviai iš kitų miestų, tačiau ir daug užsieniečių. Vilniuje populiaru yra filmuoti įvairius filmus, ar serialus, kur reikia perteikti senovės laikmetį, tam dažnai pasirenkami senamiesčio pastatai, kiemeliai, pilys ir bažnyčios.

Ekskursijos Vilniuje – itin rekomenduojamas pramogų būdas

Tereikia pasidaryti ekskursijos planą, užsisakyti gidus, ir rezervuoti laiką. Žemiau aprašysime labiausiai rekomenduojamas vietas pagal mus.

  • Požemiai – ekskursijos metu leisitės į bažnyčių bei senamiesčių požemius kur buvo laidomi didikai. Ekskursijų gidai, papasakos daugybę įdomių istorijų, papasakos naudingų patarimų kaip atskirti Lietuvos auksą – Gintarą nuo klastočių.
  • Užupis.  Vienas seniausių Vilniaus priemiesčių su puikiai perteikiamu senovės laikmečio architektūra, nuostabia aplinka. Čia taip pat renkasi įvairūs menininkai, ar rašytojai ieškoti įkvėpimo.
  • Valdovų rūmai – kurie yra perstatyti pagal istorikų turimą informaciją.
  • Daug įvairių religinių pastatų – Šv. Kazimiero bažnyčia, Šv. Kotrynos bažnyčia, Šv. Teresės Bažnyčia,  Archangelo Mykolo bažnyčia, Benediktinių vienuolynas. Šie statiniai buvo statomi šimtmečius ir yra puikiai išsilaikę. Nepraleiskite progos aplankyti ir daugiau apie jas sužinoti. Ar galite patikėti, kokia tuo metu buvo svarbi religiją ir kokią įtaką ji galėjo daryti?
  • Gerai žinomi ir atskirai pristatinėti jau nebereikia kaip Miesto Rotušė, Gedimino bokštas, botanikos sodas. Tai yra itin žmonių pajėgtos vietos, kad jos jau kalba pačios už save

Kulinarinis turizmas

Vilniuje rasite daugybę skirtingų virtuvių ir vietų kur pavalgyti. Čia savo poreikius gali patenkinti didžiausi gurmanai, veganai, vegetarai ir kt.

Taip pat vyksta aktyvios pramogos, naktinis gyvenimas, kuris jau reikalautų atskiros temos ir galbūt apie tai prisiversime parašyti.

Tekstą parengė TautosNamai redakcija

Parašykite komentarą