Nuvykus į bet kokią kitą šalį, visada norime pažinti jos kultūrą, pamatyti kuo daugiau lankytinų vietų ir, aišku, paragauti jų vietinio arba toje šalyje populiaraus maisto. Puiku yra tai, kad beveik kiekvienoje skirtingoje šalyje galima atrasti kažką naujo ir tikrai neragauto. Todėl šiame straipsnyje pasirinkome kelias šalis, kur dažnas lietuvis tikrai skrenda, todėl tokia informacija bus naudinga, nes dar prieš vykstant ten, jau žinosite, ką verta paragauti ir ko tikėtis.

Maistas Maroke

Kelionė į Maroką susideda ne vien tik iš gražių ir nematytų vaizdų, gero oro ir poilsio, bet ir iš maisto, kurį privaloma paragauti ten nuvykus. Yra tikrai ne vienas patiekalas, kuris reikalautų dėmesio, todėl pateikiame juos kelis:

  • Sardinės. Nors kai kam gali atrodyti, kad jos tikrai nėra tas maistas, kurį reikėtų ragauti atvykus į šią šalį, tačiau jis tikrai vertas dėmesio, nes yra gaminamas visai kitaip, nei kad esame pripratę. Jos gali būti gaminamos dviem būdais, tai yra kepamos grilyje arba tandžijoje.
  • Toks maistas tinka tiems, kurie nemėgsta per daug eksperimentuoti su maistu ir ragauti to, kas nėra žinoma. Tad šis maistas yra pagamintas iš bulvių ir atrodo tarsi bulvių paplotėliai, o juos galima valgyti labai įvairiai.
  • Toks maistas patiks tiems, kas mėgsta troškinius. Pagrindiniai šio patiekalo ingredientai yra vištiena ir žaliosios alyvuogės.

Maistas Madeiroje

Kai išgirstame šį pavadinimą, dažniausiai pagalvojame apie jūros gėrybes. Tačiau kelionė į Madeirą gali būti visai kitokia ir rinktis maistą galima labai iš daug variantų. Kaip bebūtų keista, tačiau Madeiroje yra labai populiarios sriubos. Nuėję į bet kokį restoraną matysite nemažą pasirinkimą, todėl jas verta ragauti, nes tokių skonių dar tikrai nebūsite jautę. Taip pat šioje šalyje labai populiaru ir mėsos patiekalai, tad jeigu ir jūs mėgstate bet kokią mėsą ir praktiškai be jos negalite prabūti nei dienos, tokia kelionė jums bus kaip tik, nes mėsiškų patiekalų irgi galima atrasti labai daug.

Maistas Turkijoje

Nuvykus į Turkiją, nėra būtina valgyti tik viešbutyje, kuriame apsistojote, jeigu norite nueiti į tikrą turkišką restoraną, tuomet reikėtų pagalvoti apie kelis patiekalus, kurie yra populiarūs šioje šalyje. Aišku, Turkija negali būti atsiejama nuo kebabų. Tik nereikia galvoti, kad jie bus lygiai tokie pat kaip ir pas mus Lietuvoje. Toje šalyje jie yra visai kitokie, tad bent vieną jų rūšį verta paragauti. Dar galima dėmesį atkreipti į užkandį, kuris yra pagamintas iš vynuogių lapų, ryžių ir specialių prieskonių. Aišku, ir kelionė į Turkiją negali apsieiti be turkiškų desertų, jų pasirinkimas yra labai didelis. Ir jei net nesate saldumynų mėgėjas, galime garantuoti, kad jiems atsispirti nepavyks.

 

Parašykite komentarą