Kam skirtos galinio vaizdo kameros?

Tai specialiosios automobilinės kameros – įrenginiai, kurie yra tvirtinami transporto priemonės gale, jog matyti kliūtis, kurių paprastai nematome. Ši kamera naudojama ne tik lengvuosiuose automobiliuose, tačiau ir vilkikuose, agrotechnikoje bei tam tikrose statybų mašinose. Pagrindinė jų paskirtis yra sumažinti kliūties susidūrimo tikimybę iki minimalios, taip išsaugant tiek savo turtą, tiek kitų asmenų gyvybes. Kameras labai patogu naudoti sausakimšuose aikštelėse, ypač vairuojant didelių gabaritų automobilį. Naujuose automobiliuose galinio vaizdo kameros jau pradedamos įmontuoti gamykliškai, kartu su parkotronikais, tad drąsiai galime teigti jo jų naudą pamatė ir automobilių pramonės atstovai. Šiandien su TautosNamai.lt skaitytojais norėsime plačiau apie tai pašnekėti.

Kodėl jos susilaukia tiek daug dėmesio šiomis dienomis?

  • Vienas pagrindinių privalumų, tai jog galite matyti daugiau nei matote per veidrodelius, matyti įvairiais kampais. Kaip pavyzdį galime paimti atsitupusį vaiką, gyvūną, ar kitą kliūtį, kurios paprastai vien veidrodėlių pagalba nepamatysite, o galinio vaizdo kameros Jums tai parodys. Taip pat didelis pliusas, jeigu automobilyje yra įmontuota parkavimo sistema, tai prieš pradedant važiuoti atbuline pavara, Jus apie kliūti informuos garso signalas!
  • Kadangi kaip ir minėjome anksčiau galite matyti vaizdą didesniu kampu, galite geriau priparkuoti automobilį, matyti situaciją kiek yra likę iki kliūties, kurios neparodytų parktronikai ar parkavimo sistema. Kaip pavyzdys yra vidutinio aukščio gatvės bordiūras.
  • Jungtinėse Amerikos valstijose, jau kuris laikas yra priimtas įstatymas, jog visi nauji parduodami automobiliai, būtų su įmontuotomis galinio vaizdo kameromis. Apie tai pasiskaityti galite čia

Kokie yra kamerų skirtumai?

  • Perduodama raiška. Kaip ir bet kokios kitos kameros, jos fiksuoja skirtingos kokybės vaizdą. Jį derinti reiktų kartu su LCD monitoriumi. Kokius pasirinkti pagal Jūsų automobilio tipą padės parkavimosistema.lt atstovai
  • Apšvietimas. Kai kurios kameros turi LED apšvietimą, kuris gelbsti tamsiu paros metu, apšviesdamas kliūtis.
  • Galima rinktis gamyklines originalias kameras, tačiau taip pat galite rinktis ir kitų gamintojų prekes. Viskas priklauso nuo Jūsų noro ir automobilio modelio.
  • Kai kurie prietaisai yra jungiami prie telefono per WiFi ryšį. Šiuo atveju Jums tereikia turėti išmanųjį telefoną ir internetą! Nereikia pirkti papildomo LCD ekrano ir taip sutaupote pinigus.

Tikime, jog visi šie dalykai vis labiau taps neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi, ypač kuomet matome tokį didelį informacinių technologijų vystymosi tempą.

 

.

Parašykite komentarą