Gausus itališkų makaronų pasirinkimas

Parduotuvėse galima matyti labai daug makaronų rūšių, todėl kiekvienas pirkėjas gali rinktis sau patinkančią makaronų rūšį. Vieniems labiau patinka ilgi, o kitiems trumpi. Turbūt kiek yra sukurtų pačių įvairiausių makaronų formų sunku būtų suskaičiuoti ant rankos pirštų, tačiau kaip jie tiksliai vadinasi gali atsakyti tikrai retas. Tad šiame straipsnyje trumpai papasakosime apie skirtingas itališkų makaronų rūšis ir kaip jos yra vadinamos.

Fusilli

Tai turbūt vieni populiariausi itališki makaronai, kuriuos renkasi tikrai dažnas, nes juos valgyti yra patogu, jeigu tokios rūšies makaronai gaminami su tam tikru padažu, padažas labai patogiai gali aplink juos apsivelti. Fusilli makaronų rūšis yra tarsi stipriai susuktos spiralės. Tokius makaronus rekomenduojama valgyti su įvairiomis žuvimis ir alyvuogėmis.

Penne

Tai dar viena makaronų rūšis, kurią renkasi daugelis. Jų forma tarsi primena mažą vamzdelį. Juos valgyti irgi yra patogu, lengvai galima pasmeigti su šakute. Su jais gaminamas padažas taip pat lengvai apsivelia aplink jį ir dalis patenka į jo vamzdelį, tad galite būti tikri, kad visą esantį padažą galėsite suvalgyti lengvai. Tokius itališkus makaronus galite gaminti tiek su grietinėlės, tiek su pomidoru padažu.

Spaghetti

Šiuos makaronus dažniausiai renkasi vaikai. Nes kur kas linksmiau yra valgyti ilgus makaronus, nei kad trumpus. Tad jei norite pagaminti maistą, kuris tiktų ir vaikams, šie itališki makaronai turėtų būti pirmose gretose. Verta žinoti ir tai, kad prie tokių makaronų labiau tinka lengvesni padažai, su skirtingomis žolelėmis. Gurmaniški produktai – dar vienas papildomas priedas, su kuriais gali būti gaminami šios rūšies makaronai.

Farfalle

Tai dar viena mėgstama makaronų rūšis, kuri savo išvaizda išsiskiria iš kitų. Ji yra elegantiška ir tarsi primena nedidelius drugelius arba kaspinėlius. Valgant juos, patiekalas tampa dar skanesnis, nes vien jau pats vaizdas gali žavėti nemažai. Jie tinka valgyti ne tik su įvairiais padažais, bet juos kuo puikiausiai galima valgyti šaltus ir gaminti makaronų salotas.

Linguine

Tai dar viena ilgų itališkų makaronų rūšis, kurią renkasi taip pat nemažai žmonių. Jie yra ploni, bet šiek tiek platesni, lyginant su Spaghetti makaronais. Juos valgant padažas irgi tinkamai apsivelia aplink juos, tad vienas kąsnis yra puiki proporcija dėl šių dviejų ingredientų. Jie labiausiai tinka valgyti su jūros gėrybėmis ir grietinėlės padažu.

Parašykite komentarą