Dienos žygis nereikalauja maisto ruošimo, nes dienos pabaigoje galite grįžti namo arba į bazinę stovyklą ir gaminti viską, kas jums patinka. Viskas, ko jums reikia, pasiimti su savimi pagrindinį dienos žygio maistą.

Kelių dienų žygyje greičiausiai norėsite karšto maisto ir gėrimų, o tai reiškia, kad ruošitės ar bent jau šildysite maistą. Priklausomai nuo to, kas jums patinka, yra keletas kelionių maisto ruošimo variantų, kurių kiekvienas turi savo gerų ir neigiamų pusių.

Patarimai, kaip ruošti maistą:

Žygio metu, maistą galima ruošti bet kurioje saugioje vietoje, kurią radote žygio metu. Jei prisijungiate prie daugumos ir nuspręsite, kad maistas be virimo yra per šaltas, o tikras maisto gaminimas yra per sudėtingas, tuomet turėsite susidėti virtuvės įrangą. Laimei jos nera daug:

Krosnelė – jų yra įvairiausių, pasirinkimas tikrai platus. Pavyzdžiui ketaus indai gali būti puikus pasirinkimas.

Kuras – priklausomai nuo pasirinktos krosnelės rūšies, tai bus malkos, alkoholis, dujos, žibalas arba kuro kubeliai.

Žiebtuvėlis – degtukai jautrūs vandeniui ir vėjui. Mažas žiebtuvėlis yra lengvesnis, švaresnis ir tarnauja gan ilgai.

Šaukštas – yra viskas, ko jums prireiks ruošiant ir valgant maistą.

Tai puikus būdas pasigaminti bazinės stovyklos patiekalus, tačiau reikiama įranga nusvertų keliautoją.

Norėdami sutaupyti energijos nešant kurą, viryklę ir kitą gaminimui reikalingą įrangą, kai kurie žmonės renkasi šaltą, negaminamą maistą. Paruošiamas greitai – tereikia išplėšti pakuotę. Savaitgalio žygiams tai gali labai gerai pasiteisinti. Ilgesniuose žygiuose nedaug kas nori valgyti saliamį ir žemės riešutus kiekvieną dieną. Kai kuriuos maisto produktus galima rehidratuoti tiek, kad juos būtų galima valgyti, naudojant šiltą vandenį.

Rehidratacija – vanduo virinamas ir pilamas į dehidratuotą maistą, todėl karštas maistas tiekiamas labai trumpai ar netvarkingai. Tam reikia pašildyti vandenį iki maždaug 93 laipsnių Celsijaus .

Tai greitas ir paprastas būdas paruošti karštą patiekalą ir yra labiausiai paplitusi kepimo kuprinėje forma. Papildomas viryklės ir kuro svoris to vertas dėl šiltų patiekalų patogumo. Kadangi vienintelis gaminimas yra vandens šildymas, valymo praktiškai nereikia. Yra daug įvairių viryklių, kurios puikiai tinka maistui rehidratuoti.

Parašykite komentarą