Kiekvienais metais Google paieškų sistema atlieka tam tikrus patobulinimus, kurie skirti gerinti svetainės veiklą, padaryti ją patogesne vartotojams ir žinoma – rodyti kuo labiau aktualius paieškos rezultatus. Tad šiandienos straipsnyje aptarsime svarbius niuansus, kurias mes, įmonių savininkai kartais pamirštame, tad apie viską nuo pradžių. Seo paslaugos naujovės ir kita naudinga informacija:

  • Meta aprašymai. Daug žmonių į juos numoja ranka, tačiau to daryti nevertėtų. Meta aprašymai parodo kur paieškų sistemai daugiausiai kreipti dėmesį.
  • Google Business anketa. Anketą galime užpildyti per 15-30 min, ir Jūs jau galite atsirasti Google maps paieškoje, apie jus gali palikti atsiliepimus vartotojai. Tai kelia pasitikėjimą, didina organinį srautą į Jūsų svetainę, o svarbiausia tai Jums nieko nekainuoja, neskaitant pusvalandžio supildyti informaciją. Užpildžius į Jūsų adresą paprastai išsiunčiamas patvirtinimo laiškas.
  • Reguliarūs tinklapio atnaujinimai – straipsnių įrašai. Net jeigu ir turite geras pozicijas, pasidarėte SEO optimizavimą, vertėtų neužmigti ant laurų ir toliau investuoti į puslapio plėtrą bent straipsniais. Rekomendacija būtų bent 5 straipsniai per metus ( kas gaunasi 70 dienų naujas įrašas). Į tai taip pat galime įtraukti dalykus kaip: esamų tinklaraščio įrašų papildymas pridedant atnaujintą informaciją.
  • Socialiniai tinklai. Tai yra be galo svarbus aspektas. Turbūt patys pastebėjote, jog žinomų Youtube ar Instagram influencerių elektroninės parduotuvės iškyla daug aukščiau nei kitos. Tai yra dėl didelio srauto iš socialinės medijos. Niekas neverčia Jūsų tapti influenceriais, tačiau reguliariai atnaujinti Facebook įrašus, ar sukurti vieną trumpametražį filmuką per metus nėra sudėtinga, o tai taip pat priduoda vertės bei tinklapio patikimumo.
  • LiteSpeed serveriai. Pastebime tendencijas, jog darosi vis svarbesnis puslapio greitis. Tad reikėtų rinktis serverius kurie palaiko lite-speed. Taip užkraunamas puslapis yra greičiau, o tuo pačiu lengviau pasiekiamas vietovėse kuriose prastesnis interneto ryšys. Taip pat prie lite-speed kombinacijos puikiai tiktų CloudFlare sistema, kuri paslėpia tikrąjį puslapio IP adresą, o tai apsaugo nuo galimų hakerių atakų, ar virusų.

Esmė išlieka ta pati – kuo Jūsų puslapis sukuria daugiau vertės vartotojui, tuo geriau jį rodys paieškoje.

Jeigu anksčiau, seo optimizavime užtekdavo priterpti daugiau raktažodžių, bei betkokių nuorodų – dabar tai nebeveikia. Ypatingai patariame vengti nesaugių nuorodų pirkimo, kaip iš Fiverr svetainės. Kurioje galite nusipirkti dešimtis, ar šimtus tūkstančių backlink‘ų ( nuorodų) už keletą dolerių. Visus šiuos veiksmai atliekami internetu, o Google algoritmas tokius dalykus jau puikiai atpažįsta. Tokios nuorodos gali ne tik nesuteikti vertės Jums, tačiau ir nemenkai pakenkti.

Svarbu pastoviai dirbti ir gerinti Jūsų svetainę, anksčiau minėtais metodais. Tai yra ilgas ir nuoseklus darbas, kuris ilgalaikėje perspektyvoje atsiperka su kaupu. Nevertėtų persistengti ar tikėtis itin greitų rezultatų. Geriems dalykams reikia laiko.

 

Parašykite komentarą